![](https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEi-dU5nqqnP4Zg-xF7WClM_kcOFN-kuV5H1w8LeL7IoRqW6WYa3t4ZUw5TSIHjBj0oW9j6tSTPVsFFpnsIJ1tGFtu_QFgE9hIcvEg2bYRMDk9bvm-4nzJVosqVHcHKmtn4EMYXm8fladfIz/s280/%25D1%2581%25D0%25B0%25D0%25BC%25D0%25B0%25D1%2580.jpg)
Түүхий, болц гүйцээгүй боргоцой нь мөчрөөс салж унахад бэрхшээлтэй
байдаг тул түүнийг түүхийн тулд модны гол ишийг мунаар хүчтэй цохиж,
мөчрийг нь хугалж байж түүдэг. Ингэснээр хуш модны гол иш, титмийг
гэмтээдэг байна. Нөгөө талаар, болц гүйцээгүй самар нь давирхай ихтэй
байдаг учраас нян, вирүс, бохирдлыг амархан татдаг бөгөөд халдварт өвчин
тараах нөхцөл болдог тул эрүүл ахуйн хувьд тохиромжгүй юм. Иймээс
иргэдийг болц нь гүйцээгүй түүхий самар түүх, бохир, ариун цэврийн
шаардлага хангаагүй орчин нөхцөлд боловсруулах, худалдан борлуулах,
хүнсэндээ хэрэглэхгүй байхыг зөвлөе.
Эх сурвалж www.wikimon.mn
Эх сурвалж www.wikimon.mn
No comments:
Post a Comment