Уг ажлын
хүрээнд Нийгмийн эрүүл мэндийн хүрээлэнгээс “Бага
насны хүүхдийн эрүүл мэнд, эрүүл ахуй”, “Бага насны
хүүхдийн хоол тэжээл ” сэдвээр явуулсан бөгөөд аймаг, нийслэлээс нийт 46 хүнийг хамруулав.
Сургалтын
үр дүнд оролцогчид 2-5 насны хүүхдийн зонхилон тохиолдох өвчин, осол гэмтэл
түүнээс сэргийлэх, анхны тусламж үзүүлэх, хүүхдэд эрүүл ахуйн дадал хэвшүүлэх,
эрүүл аюулгүй орчин бүрдүүлэх, орчны цэвэрлэгээ ариутгал, халдваргүйтгэлийг
горимын дагуу чанартай хийх, 2-5 настай
хүүхдийн хоол тэжээлийн онцлог, жор, нормыг тохируулах, тохиолдож болох хоол
тэжээлийн эмгэгүүд, хүнсний аюулгүй байдлыг хангах зэрэг сэдвээр мэдлэг,
чадвараа дээшлүүлэв.
No comments:
Post a Comment